Ulkonäkö

Yksi tämän rodun erikoisista yksityiskohdista ovat lepakkomaiset korvat. Ne ovat suuret, leveät, kärjistään pyöristyneet ja ennen kaikkea pystyt.

Rakenteeltaan ranskanbulldoggi on matala ja tiivis, sen pää on kulmikas ja löysä nahka muodostaa sille tyypillisiä poimuja. Kuono on lyhyt, aivan kuin sisään painunut, mikä ei kuitenkaan vaikeuta hengitystä. .

Ranskanbulldoggi on pieni koira, joka painaa 8-14 kg ja on noin 35 cm korkea. Nykyään tosin etenkin näyttelyiden ulkopuolella ranskanbulldoggien koko on kasvanut 15–20 kg:aan.

Ranskanbulldogilla on voimakas nelikulmainen pää, jossa on selvä otsapenger. Kuono on lyhyt ja sisäänpainunut, huulet ovat riippuvat ja koiran leuassa on alapurenta. Kaukana toisistaan katselevat suuret, pyöreät ja tummat silmät. Korvat ovat tyvestä leveät, kärjistään pyöristyvät ja pystyt. Korvia kuvaillaan usein lepakonkorviksi (engl. "bat ears"). Lyhyen, suoran, joskus korkkiruuvimaisen hännän koira pitää alhaalla. Häntää ei ole typistetty. Karvapeite on lyhyttä pehmeää ja sileää.

Ranskanbulldogin kuono on lyhyt ja sisäänpainunut, huulet roikkuvat. Vaikka ranskanbulldogit ovat pieniä, ne ovat voimakkaita ja jänteviä.

Ranskanbulldoggi sekoitetaan usein bostoninterrieriin huomattavan samannäköisyyden vuoksi.